0d3143_eff77dd127f3488f9b13e957521bbeae~mv2

Biografi

Stefan Maurbakken föddes i Västerås i maj 1963. Fem år gammal önskade han sig en storebror. I stället fick han en grön papegoja. Tillsammans med flickvännen Marina kom Stefan i kontakt med Årsta och Stockholm. Med äldre släktingar gjorde de ett besök i Katarinahissen som blev ett bestående minne. Nu förälskade sig Stefan i staden. 12 år gammal fick han en modelljärnväg och skapade på egen hand ett italienskt fantasilandskap med gröna ängar och höga berg.  När han många år senare åker med Bernina Express från Tirano i Norra Italien till St. Moritz kände han igen sig. 

Innan Stefan bestämde sig för rese- och servicebranschen arbetade han som tidningsbud, postbud, bingovärd och slaktare.  Men det var med service och möten med människor som han skulle komma att trivas bäst.  1987 reste Stefan till Cypern för att börja som reseledare. Fyra månader senare åkte han kamel bland dadelpalmer och pyramider i Kairo. Intresset för arkeologi och historia väcktes. Så fortsätter Stefan till Italien där han fick jobba på Sicilien, Sardinien och i Rom. Nu lärde han sig dricka både kaffe och vin. 

Så en dag blev han erbjuden ett jobb som kontraktör och producent av italienska resor för Temaresor i Stockholm. Det blev många lärorika år innan Stefan valde att hoppa av. 

Sedan några år är Stefan egen företagare och driver VerdeVerde Travel - den gröna guiden. Tanken att en dag få guida italienska besökare i Sverige lockade och därför valde Stefan ett italiensk klingande namn. Under pandemins första år producerade Stefan flera nya stadsvandringar och guidar i dag i både Stockholm och Västerås. 

Viljan att upptäcka nya miljöer i Sverige fortsätter. Både för svenska och utländska turister. Vi har en unik natur, orörda landskap och erbjuder hållbarhet, nytänkande och omtänksamhet. både tystnad. Vi vill känna oss säkra och trygga när vi reser. Vi väljer att resa utanför högsäsongen för att göra mindre avtryck. Vi gör medvetna val. Vi söker närodlat, ekologiskt, miljövänligt och gröna produkter.

Det är inne att tänka grönt!

©2022 Den gröna guiden by VerdeVerde Travel