City Walk in Uppsala

Activities, sightseeing and city walks in Uppsala with the green guide! City walks in forest and city.

Dengronaguiden_uppsala_carolinarediviva_20220609_163754-01

Katter, kungar och kulturliv i Uppsala

Next opportunity: kl 10.30 - 12.00

Sjung om studentens lyckliga dag och gå i fotspåren efter Gustav Vasa, Carl von Linné och katten utan svans. Du ser några av stadens största sevärdheter, går på mysiga gränder och hör om studentkårerna och nationerna. I slottsbacken träffar du skalden Gunnar Wennerberg och kan beundra det storslagna Carolina Rediviva. Från den botan - eller den botaniska trädgården får du en fin utsikt upp mot Kasåsen, Uppsala slott och Gunillaklockan. Du promenerar från den storstilade barockträdgården över till den engelska trädgården och vid en lekplats för barn "möter" vi katten utan svans. Upptäck Övre Slottsgatans charmiga gårdar och beskåda universitetsbyggnaden. I Universitetsparken studerar du runstenar och tittar du lite högre upp ser Gustavianum och dess lanternin. Uppsala domkyrka, Sveriges rikshelgedom började uppföras på 1270-talet och invigdes 1435. Uppsala domkyrka är en levande kyrka där gudstjänst firas dagligen. Den är också känd som gravkyrka för kungligheter, adel och vetenskapsmän. Stadsvandringen avslutas här vid Domkyrkan så att du får möjlighet att besöka Nordens största katedral. 

Stadsvandringen återkommer i april 2023, men kan arrangeras som grupparrangemang när som helst. Kontakta oss för mer information. 


Samling: Framför Hotel Hörnan, Bangårdsgatan 1. 
Pris: 195/VUXEN, 155/SENIOR. Medföljande barn under 15 år gratis. 

Dengronaguiden_uppsala_slott_blandkatterkungarochkulturliv_i_uppsala_20220505_153648-01

De vilda Vasarna

Next opportunity: October 1, 2023 kl 14.00 - 15.30

Historien om de vilda Vasarna är berättelsen om starka personligheter, kloka kvinnor, kärlek, sorgliga öden men nästan hela tiden stor dramatik. Genom generationerna går en sträng av sinnessjukdom, som ibland exploderar i våld, ibland skapar konst, stundom, leder till totalt själsligt mörker. 

Stadsvandringen är inspirerad av Herman Lindqvist berättelse om familjen Vasas kamp om makten.  

I dag är alla Europas kungahus släkt med Gustav Vasa, även drottning Elizabeth av England och prins Oscar Carl Olof av Sverige. I Sverige kan tiotusentals svenskar räkna släktskap med Vasaätten.

Följ med oss på en intressant, lärorik och spännande stadsvandring genom Uppsalas historiska kvarter och lyssna till berättelser från förr. 

Läs mer och boka
Hitta fler tillfällen
Samling: Vid Gunillaklockan, Uppsala slott

 

shutterstock_1181463496 julpuss

Gränder och glögg i Uppsala

Next opportunity: November 27, 2022 kl 18:00 - 19:00

En stadsvandring under årets mörkaste tid, där fönsterdekorationer och gatlyktor julpyntas. Lyssna till berättelser från förr, om julen, maten och våra traditioner. Varför är julen röd och inte grön? Hur firar studenterna jul i Uppsala? Hur firade Pelle Svanslös jul? 

Stadsvandringen avslutas med en mugg varm alkoholfri glögg och pepparkakor. 

Läs mer och boka
Se kalender för senare datum
Samling: Framför Carolina Rediviva. 
Pris: 195/VUXEN, 145/SENIOR. Barn under 16 år följer med gratis. 

©2022 Den gröna guiden by VerdeVerde Travel