Dengronaguiden_hallbarare_turism_foto_emil_berglund_Verde4

Hållbarhet

Vad är egentligen hållbar turism? Det är inte ett helt enkelt kapitel och lite svårt att svara på. Turismen blir inte hållbar per automatik bara för att vi väljer att semestra hemma. Det är mer komplicerat än så. 

Första steget till en mer hållbar turism torde vara att försöka förstå vad innebörden är och hur jag/vi kan arbeta med en hållbarare turismutveckling. 

Pandemihösten 2020 utbildade vi oss i hållbar turismutveckling. En del av kunskapen har vi redan implementerat i verksamheten en del annat arbetar vi vidare på. 

Till år 2030 arbetar världens länder med globala mål i ett led att avskaffa extrem fattigdom, att minska ojämlikheter och orättvisor i världen, att främja fred och rättvisa och att lösa klimatkrisen. Genom de globala målen för en hållbarare utveckling kan det här bli verklighet. Om vi alla hjälps åt kan vi tillsammans få en hållbarare framtid.

Den gröna guiden prioriterar och gör aktiva val.

  • Vid inköp väljer vi i första hand lokalproducerade och svenska leverantörer. Gärna Svanenmärkta. Det gäller varor som kopieringspapper, städmaterial, färgpatroner, kaffefilter, kaffe och te.
  • Vi gör bara inköp när vi måste, i första hand försöker vi låna eller hyra. 
  • Skrivarens färgpatronerna lämnar vi tillbaka för återanvändning.
  • Vi köper större förpackningar när det är möjligt och  undviker engångsmaterial.
  • Vi källsorterar matavfall, papp/tidningar, plast, glas och metall.
  • ​Vi klimatkompenserar för arbetsplatsen/skrivbordet i hemmet. 
  • Vi använder plastkåsor vid dryckesservering.
  • Vi använder LED belysning och har ett elavtal tecknat med Fortum/Mälarenergi. 
  • Vi använder elektroniska biljetter och betalar räkningar med autogiro eller e-faktura.
  • Vi har ingen bil utan använder oss av promenader, cykel- och lokala transportmedel.

 

VI-SKOGEN
 

VerdeVerde Travel och Den gröna guiden arbetar för en hållbarare turism. Vi gör bland aktiva val när det gäller inköp, vi väljer lokalproducerat, vi återanvänder och klimatkompenserar. 

Vi försöker hela tiden nya lösningar på hur vi kan minska våra avtryck, använda mindre energi och minska orättvisorna i världen. 

Vi skänker 500 kronor per månad till VI-skogen. Det är vårt bidrag och sociala ansvar (CSR - Corporate Social Responability).

Här kan du läsa mer om VI-SKOGEN.

 

I samklang med naturen

Jag har ynnesten att få arbeta i vackra miljöer och landskap och utomhus under alla årstider. Då är det lätt att ge tillbaka till naturen – på VerdeVerde Travel arbetar vi utifrån devisen ”Leave nothing but footprints” när vi är ute. Jag plockar skräp i min omgivning både när jag är ute och stadsvandrar privat eller med deltagare. För utländska besökare berättar jag även om den unika allemansrätten vi har i Sverige. Välkomna ut med mig!

©2023 Den gröna guiden by VerdeVerde Travel