VÄSTERÅS


Västerås vackraste vyer

En stadsvandring bland Västerås vackraste byggnader och utsikter. Se var det dominikanermunkarna uppförde sitt kloster. Se slottsgården och hör om Gustav Vasa och hans reformationsriksdag. Upptäck Kyrkbackens hemligheter och mysigaste gränder. Stadsvandringen avslutas vid Domkyrkan.


Digital detox vid Erikslund

Utforska naturens lugn och frid med skogsbadning - din biljett till en föryngrande upplevelse!

Sakta ner tempot i en hektisk vardag och ge dig själv några timmar av total avkoppling och harmoni. Låt mobilen vila och istället fördjupa dig i naturens skönhet. Vårt skogsbad är den perfekta chansen att återställa balansen i ditt inre och låta själen rena sig själv.

Jag strävar efter att skapa den ultimata upplevelsen för dig och dina medvandrare, och därför behöver vi minst 4 deltagare. 

Ta steget, boka nu och ge dig själv möjligheten att känna friden och harmonin som bara ett skogsbad kan erbjuda. Denna upplevelse kommer att följa med dig långt efter att du har återvänt till vardagen. Vänta inte längre - ge dig själv den gåva som ett skogsbad kan erbjuda!

Västerås

Välkommen till min gröna värld! Jag är auktoriserad och professionell Stockholmsguide, licensierad turistguide i Uppsala och Västeråsbo. Döpt i Domkyrkan, arbetat på Stadshuset, spelat teater på Västmanlands teater, delat ut lokaltidningen VLT och gått på Rudbeckianska skolans läroverk. Jag älskar att visa upp min stad för lokalbor och besökare. 

Sveriges femte största stad är känd för gurka, leksaker och flygplan. I Västerås kan du vandra genom Sveriges äldsta gymnasieträdgård, betrakta stjärnor i av ett landets modernaste amatörobservatorium och uppleva känslan av att flyga. Strax utanför Västerås hittar du Tidö slott med Europas främsta samling av antika leksaker.

Ta del av fornnordisk historia med ett besök på skeppsmuseet Frösåkers Brygga. Här finns landets största flytande båtmuseum med över tjugo vikingaskepp och allmogebåtar. Vi rekommenderar också någon av Rederi Mälarstadens alla båtturer och kryssningar.

Förutom detta vill vi tipsa om ett besök på Kokpunkten - Sveriges första actionbad. Vägg i vägg ligger "Världsberömda Steam Hotel".