FAQ -   
VANLIGA FRÅGOR


Hitta till oss
Stadsvandringarna har nästan alla olika samlingsplatser. Se respektive vandring. 
Är du osäker får du gärna höra av dig.

Öppetider
09.00 - 17.00 måndag - fredag. Men jag/vi svarar alltid på sms & mejl så fort vi kan. Även utanför öppettiderna. Du når mig/oss lättast med skrivna meddelanden eftersom jag/vi nästan alltid är ute och guidar eller är på väg till eller från en guidning under öppettiderna. Då har jag/vi svårt för att svara. Men hör av dig så återkommer vi så fort vi kan. 

Hur vet jag att jag får plats på turen och att den blir av?
Din onlinebokning eller swishbokning är din biljett. Ingen annan bekräftelse utgår. Om jag behöver ställa in en tur på grund av sjukdom eller för få deltagare så kontaktar jag dig via ditt swishnummer senast dagen innan. Vid inställd tur betalas fullt belopp i retur.


Ställs turen in om det är dåligt väder (regn/åska/blixtar/snö/kyla)?
Nej, jag genomför turerna i alla väder.


Finns det turer på andra språk?
Sommar 2024 kan du boka både engelska och italienska vandringar. Alternativt en privat grupp. 


Är jag försäkrad under turen ifall jag gör mig illa?

Tänk på att ha en egen giltig försäkring, det är din försäkring som gäller om olyckan är framme. 


Så här funkar det
Klicka på Boka & läs mer knappen under respektive vandring, eller här.  Sök upp den upplevelse du vill boka. Klicka på rubriken - så kan du läsa "Bra att veta" och "Beskrivning".  Här finns också en karta som visar samlingsplatsen och längre ner information om var turen börjar och slutar samt hur du tar dig fram. 

I kalendern markeras nästa bokningsbara tillfälle med en grön markering. Med pilarnas hjälp kan du gå fram i kalendern och hitta ett datum som passar dig. Klicka på det datum som passar och boka. En bokningsbekräftelse sänds omgående via mejl. Där finner du praktisk information om samlingsplats, mötestid och hur du hittar fram och tillbaka. Obs, du behöver inte printa/trycka ut biljetten (tänk på miljön). Bara uppge ditt namn till mig/guiden vid start så vet vi att du är på plats. Ps kom gärna 5 minuter innan aktivitetens start.


Priser
Från 1 januari 2024 kostar stadsvandringarna kostar 295 kr för vuxna och 245 för seniorer. Barn under 15 år i sällskap av betalande vuxna går fritt. Specialvandringar som Häxvandring, Kulinarisk vandring och Lyktvandring har andra priser. Se respektive vandring. Alla priser hittar du i vårt bokningssystem.


Betalning
Du betalar med kort online i förväg, eller med Swish .


Av- eller ombokning

Vi gör inga återbetalningar av bokad upplevelse. Däremot kan du flytta din bokning till ett annat datum om du får förhinder eller blir sjuk. Informera oss senast 24 timmar innan upplevelsen så att vi hinner informera vidare. Utebliven upplevelse kan inte ombokas.


Kontakt
Kontakta oss gärna per mejl eller sms eftersom vi ofta är ute och guidar och då har svårt att prata. Skicka mejl till kontaktaverdeverdetravel@gmail.com eller sms:a på 0707 417 784


Hundar

Snälla hundar i koppel är alltid välkomna. Tänk på att det kan finnas med andra hundar och din hund får inte skälla störande under turen.

Hur många personer deltar i en stadsvandring? 

Vi arrangerar stadsvandringar på ett minimum av fem deltagare och ett maximum av 20. I enstaka fall kan det vara färre eller fler. Stadsvandringen kan komma att ställas in om det blir för få deltagare, du får givetvis besked om så är fallet - och senast 24 timmar innan vandringen. 


Vilka betalsätt accepterar ni?
Om du/ni önskar faktura behöver jag information om kontaktperson, adress och organisationsnummer. 


Hur hittar jag samlingsplatsen? 
Samlingsplatsen står på biljetten, är du osäker var du skall vara får du gärna kontakta mig. 


Hur hittar jag guiden? 
Guiden (som oftast jag själv) är på plats 10-15 minuter före start och är klädd i grönt med skylt och texten 
Den gröna guiden - VerdeVerde Travel.


Hur långa är vandringarna? 
Stadsvandringarna är normalt 90 minuter. Under respektive vandring står det också hur lång vandringen är samt var den slutar. Du hittar information om underlag som grus, gräs och asfalt samt om det finns många trappor. Här kan du läsa mer om tillgänglighet. 


Hur ska jag klä mig för en vandring? 
Eftersom all vandring sker utomhus och vi står still en del och inte går så fort som vanligt, är det lätt att bli kall, vi rekommenderar varmare kläder än när du är ute och promenerar på egen hand. Varmt på fötter och händer framför allt.


Kan man äta eller dricka någonstans längs vägen? 
Vi gör inga stopp för mat och dryck under våra 90 minuters vandringar. Men vi försöker alltid ge tips på caféer och restauranger i närheten av vandringens rutt.


Finns det någon möjlighet att ge feedback efter vandringen? 
Jo efter vandringen får du möjlighet att skriva en recension på Google Review


Kan jag betala upplevelsen med ett presentkort? 
Ja förutom VerdeVerde Travels egna gåvokort samarbetar vi med LiveIt och Upplevelser. Klicka här för att läsa allt om presentkort.  


Vad händer om jag inte blir nöjd? 
Jag vill gärna veta anledningen för att kunna förbättra hantering, utbudet och servicen.  Du får pengarna tillbaka. Kontakta mig/skriv en reklammation. 


Vad ingår i biljettpriset? 
En guidad visning utomhus på 90 minuter på svenska. I priset ingår även 25 % moms.


Har ni några barnpriser? 
Barn upp till 15 år följer med gratis.


Fotografering
Tänk på att inte alla vill vara med på bild - bättre att fråga först.


Jag sitter i rullstol/rullator och permobil. Kan jag följa med på turen?
Självklart, säg gärna till vid bokningen så lägger jag om turen så mycket det går för att undvika trappor och höga trottoarkanter.  Under fliken Hållbarhet (tillgänglighet) kan du läsa mer. 

Vill du lära dig mer om den svenska historien och få exklusiva erbjudanden och tips av den gröna guiden i din inkorg?