MER OM OSS

Mer om mig

Varmt välkommen till min Guide-sida! Jag är stolt över att vara auktoriserad turistguide. Jag är professionell och har en gedigen utbildning, en nyfiken karaktär och mycket expertkunskap som jag vill dela med mig av.

Sedan våren 2017 driver jag företaget VerdeVerde Travel, där jag är den gröna guiden

Verde är det italienska ordet för grönt, och det symboliserar mitt engagemang för hållbarhet. Låt mig få  ta dig med på en upplevelse genom vackra naturliga omgivningar och fascinerande gröna miljöer.

Jag är även licensierad Friskvårdsguide (professionell trädkramare) och har genom storytelling förmågan att väva in berättelser på ett sätt som gör din upplevelse ännu mer minnesvärd och inspirerande.

Jag ser mycket fram emot att få möta dig och dela med mig av min passion för att utforska och berätta. Tillsammans skapar vi fantastiska minnen och upplever det bästa. 

Stefan Maurbakken

Mina kollegor!Som egen företagare är det på ett sätt lätt att fokusera på det jag anser är viktigt och riktigt. På ett annat sätt svårt eftersom jag inte har någon att konfrontera mig med. Av och till hyr jag in experter, konsulter & kollegor som hjälper mig. Det gäller både administrativt arbete och guidning.

För mig är det viktigt att alla arbetar åt samma håll och har samma värderingar. Därför har jag valt att skriva ner det viktigaste om VerdeVerde Travels Mission, Vision, Värdegrund & Värdskap.  

Mission

Företaget VerdeVerde Travel och jag som den gröna guiden arbetar för att främja social interaktion, minska ensamhet, öppna nya möjligheter och upptäcka världen utanför genom hållbara aktiviteter och stadsvandringar. Min dagliga strävan är att erbjuda det bredaste utbudet av hållbara och minnesvärda upplevelser för dig som  deltagare.

Jag strävar efter att erbjuda stadsvandringar i mindre kända områden och på tider som inte är lika trångt trafikerade, vilket ger dig unika och autentiska upplevelser. Genom att dela med mig av min kunskap och erfarenhet skapar jag en stark grund för detalj- och expertkunskap inom vårt område.

Jag vill hela tiden lära mig mer om berättartekniken och storytelling. Kanske också använda mig av nya hjälpmedel på marknaden för att skapa ett mer inkluderande samhälle. Genom att använda dessa verktyg kan jag göra våra aktiviteter och stadsvandringar tillgängliga för en bredare publik och göra det möjligt för fler människor att delta och njuta av våra tjänster. 

Jag planerar strategiskt och ser till att ha framförhållning för att inte bara driva VerdeVerde Travel framåt utan också för att ha möjlighet att leva och njuta av vår egen resa. Jag tror att genom att skapa meningsfulla och minnesvärda upplevelser för mina deltagare och ständigt sträva efter att förbättra mig, kan jag bidra till ett mer levande och hållbart samhälle.


Vision

Den gröna guiden - VerdeVerde Travel vill göra världen grönare.

Värderingar

1. Kundtillfredsställelse: Jag strävar efter att överträffa dina förväntningar genom att erbjuda en kunskapsrik, lättsam och trevlig upplevelse.
2. Kulturell respekt: Jag visar respekt för stadens historia, kultur och invånare genom att presentera information på ett känsligt och korrekt sätt. 
3. Kunskap och expertis: Jag är pålitlig och informativ eftersom jag är väl förtrogen med stadens historia, arkitektur och sevärdheter.
4. Miljöansvar: Jag främjar hållbara resemetoder och minimerar miljöpåverkan och uppmuntrar till att nyttja kollektivtrafik eller promenader.
5. Trygghet: Jag prioriterar din säkerhet genom att ge tydliga riktlinjer och rekommendationer för varje vandring. Jag är utbildad inom Hjärt- och lungräddning, jag bär alltid med mig en första förbandslåda, en vattenflaska och ett extra laddat mobilbatteri.  
6. Interaktivitet: Jag skapar engagerande och interaktiva upplevelser för besökarna genom att använda olika pedagogiska metoder och teknik. Jag ställer frågor och låter dig vara med och gissa - eller komma med synpunkter så att du känner dig inkluderad. 
7. Mångfald och inkludering: Jag välkomnar och respekterar människor från olika bakgrunder och förmågor och strävar efter att göra turen tillgänglig för så många som möjligt. Jag har inga problem med att lägga om en vandring för att undvika trappor och besvärliga passager - bara du informerar mig. 
8. Professionell integritet: Jag uppträder professionellt och ärligt gentemot dig som kund och mina samarbetspartners.
9. Lokalt samarbete: Jag strävar efter ett ökat samarbete med lokala företag och organisationer för att främja städernas ekonomi och gemenskap. 
10. Kreativitet och entusiasm: Jag är entusiastisk och älskar att dela med mig av stadens historia och kultur. Jag  använder kreativa tillvägagångssätt för att göra din stadsvandring så bra som möjligt. 


Värdskapsmanifest

Verdes virtuella värdskap
VerdeVerde Travel har konto på Facebook, Instagram, Youtube & LinkedIn. Vi använder till 99 % eget foto material. Ibland lånar eller köper vi bilder. Vi försöker fotografera vandringarna både under sommar & vinter.  Hemsidan uppdaterar vi kontinuerligt.  Vi svarar på all kommunikation så fort vi kan - med reservation för att vi inte kan ta ditt samtal när vi är ute och guidar. Du finner information om samlingsplats, tid och hur du hittar fram och tillbaka på din biljett. Efter vandringen får du ett mejl med möjlighet att kommentera upplevelsen på Google Review. Alternativt använder du länken här

Verdes fysiska värdskap
Välkommen - vad heter du - att bli bemött med ett leende vid första mötet.
Jag är hel och ren - undviker starka deodoranter. Den gröna guiden är vårt signum, vi har alltid något grönt på oss. Stadsvandringarna är planerade för att undvika trängsel och köbildning. 
Vi är utbildade inom HLR och har alltid med oss första förband, en flaska vatten, en laddad telefon, extra mobilbatteri, handsprit och servetter. 

Verdes personliga värdskap
Du skall alltid känna dig välkommen. Innan vandringen börjar berättar jag om dagens program, var vi går och var och när vi slutar.  Av hänsyn till de som kommit tidigt till samlingsplatsen startar vandringen på utsatt tid. Om du ringer efter påbörjad vandring har jag svårt att svara. Men hör gärna av dig innan - så att jag vet att du blir sen. 

Vi har alla olika förväntningar och alla är unika. Jag möter dig som jag själv skulle vilja bli bemött. 
Jag bjuder in till diskussioner och samtal under vår vandrings gång - för att du skall känna dig inkluderad. 
Du får gärna sätta mobilen i vibrationsläge, eller sänka volymen under stadsvandringen för att inte störa andra deltagare.  

Vill du lära dig mer om den svenska historien och få exklusiva erbjudanden och tips av den gröna guiden i din inkorg?