Kulinarisk vandring i Stockholm

Kulinarisk vandring, Foodtour, matvandra från Nordiska museet till Vasamuseet på Djurgarden, smaka på Stockholm, smaker från Stockholmsregionen. Läs även om våra klassiska stadsvandringar i Arboga, Stockholm, Uppsala och Västerås.

shutterstock_1963443808 royal djurgarden

Känn dofterna, lyssna på fågelkvittret och smaka på Stockholms finaste delikatesser på Kungliga Djurgården. Vi kombinerar vackra vyer med de bästa smakerna från Stockholmsregionen. Tillsammans med en - kunnig och passionerad Stockholmsguide får du tillfälle att uppleva Djurgården fullt ut. 

Den kulinariska vandringen startar vid Nordiska museet där vi berättar om hur människor ätit och från 1500-talet och framåt. På muséets baksida står hunden Sickis och berättar om hur det gick till när han skulle bli uppstoppad. Vid en av muséets restauranger serveras du en förrätt. 

Vasamuséet är Skandinaviens populäraste museum. Här väntar en guidad visning av världens bäst bevarade och unika 1600-talsskepp. I restaurangen serveras en varmrätt, som lagats av fina svenska råvaror. Du botaniserar också bland grödor och växter i Vasas egen trädgård och vandrar upp på en unik kyrkogård. Lyssna till berättelsen om Lars Olsson Smith och om den svenska alkoholtraditionen bakom Spritmuseum. Vandringen fortsätter längs Djurgårdsstrand via Liljevalchs och in på Lilla Allmänna gränd. Du ser Djurgårdens gamla brandstation samt Mjölnargården och Apotekshuset. 

Avslutningsvis besöker du Skrotens café och skeppshandel för eftermiddagsfika (kaffe/te och kaka). 

Kom gärna hungrig!

Boka en spännande, lärorik och smakfull upplevelse. 

Alla rätter är inkluderade i priset. I priset ingår även en flaska vatten som du får vid starten. Vill du köpa till ytterligare dryck finns det möjligheter på de restauranger vi besöker. Du blir både mätt och belåten och får röra dig mellan rätterna. 

Nästa tillfälle: Onsdag 8 mars kl 12.00 - 16.00 (+ 22/3, 5/4, 19/4)
Längd: 1,7 km på jämnt underlag
Språk: Svenska
Tidsåtgång: 4 timmar
Antal deltagare: Minst 2 personer. 
Mötesplats: Royal Djurgården, Visitor Center. Vandringen avslutas vid Djurgårdsvarvet (5 min promenad från Skansens huvudentré och busshållplats). 

 

Maten

Jag kan inte äta allt - kan jag ändå delta?

En kulinarisk matvandring består flera stopp. Vi har möjlighet att anpassa rätterna så att de passar vissa allergier och önskemål om specialkost. Om du inte kan/vill äta allt så hör av dig till oss innan du bokar så hjälper vi dig gärna. 

Är du extremt känslig så är inte en matvandring en lämplig aktivitet.
 

Fakta

Pris: 1295 kr
Åldersgräns: 18 år
Allt detta ingår:
En (25 cl) flaska vatten
En förrätt på Nordiska muséet. Entré och rundvisning på Vasamuseet. En varmrätt i Vasamuseets restaurang. 
Besök i Vasamuseets trädgård.  
Kaffe och kaka på Skrotens café. 

Boka nu 

Skicka en förfrågan på andra veckodagar (ej helger). 

©2022 Den gröna guiden by VerdeVerde Travel