Här kan du läsa om våra olika naturvandringar. Digital detox eller Skogsbad är egentligen samma sak. Du får tid att varva ner, att andas lugnare och använda flera olika sinnen för att njuta stunden. Nästa års nyhet är en vandring från centrala Uppsala till Linnés Sävja. En lisa för själen. Här kan du läsa mer om stadsvandringar i Arboga, Stockholm, Uppsala och Västerås.  

shutterstock_2165607319 forest bathing 2

Digital detox på Björnön

Nästa tillfälle: 10:30 - 13:00

Att skogsbada är en slags rengöring för själen. Meditativ träning utomhus. Vi vandrar från Björnegården längs naturstigar. Vi blir uppmärksamma på våra egna sinnesintryck. 

Att bara vara - här och nu är viktigt - att släppa alla funderingar och tankevurpor en stund. 

Vi rekommenderar att du stänger av telefon, alternativt sätter den i vibrationsläge - för att inte bli avbruten. 

Med hjälp av långsamma rörelser utan stress och måsten, hjälper jag dig att slappna av. Sittunderlag finns att låna och skogsfika ingår. 

Nästa tillfälle våren 2023. 
Samling vid entrén till Björnögården. 
Se kalender för fler datum. 

Pris: 295/VUXEN, 245/SENIOR. 

Dengronaguiden_Linnes_savja_20220608_142738-01

Linnés Sävja

Nästa tillfälle: 21 mars 2023 08:00 - 11:00

Linnéstigarna i Uppsala är rekonstruktioner av Carl von Linnés exkursioner, pedagogiska naturvandringar runt Uppsala. Han kallade dem Herbationes Upsaliennses vilket är latin och betyder Uppsalas örtvandringar. 

Ett system där hans studenter kunde upptäcka olika naturtyper under vårens olika faser, som avslutning på terminens studier.

Danmarksvandringen leder till Linnés gård Sävja som han köpte 1785. På Sävja byggde Linné två rum åt sig själv, där han kunde vara i fred. Här behövde han inte ta emot studenter och utländska gäster. 

Här stannade Linné med sina studenter för frukost och en stunds vila hos den bonde som arrenderade gården. 

Från hamnen via Kuggebro till Linnés Sävja är det 9 km enkel väg. Ta med egen frukost och återupplev känslan med frukost i det fria vid Linnés Sävja. Vi återvänder med buss. 

Mer information kommer
Samling framför XXX.
Se kalender för fler datum.


Pris: 295/VUXEN, 245/SENIOR. 

shutterstock_1832512579 forest bathing

Skogsbada i Årsta naturreservat

Nästa tillfälle: 23 november 2022 kl 13:30 - 16:00

Att skogsbada är en slags rengöring för själen. Att stanna upp och hitta sambandet. Varför vi finns till och till vilken nytta? Det är lättare än det låter. 

Att vara här och nu är viktigt. Du förflyttar dig långsamt och gör rörelser utan stress och måsten. Timmarna i naturen hjälper oss att sänka axlar och skuldror. 

Stressnivåerna sjunker samtidigt som vi känner oss avslappnade och harmoniska. Att uppleva och utforska naturen tillsammans uppskattas av många. 

Jag hjälper dig att slappna av.  Jag hjälper dig också att hitta nya platser, eller se på bekanta ställen med nya ögon. Du får också tips på övningar du kan göra på egen hand. 

Sittunderlag och skogsfika ingår.


 

2022-03-27 

“Ett bra bemötande och avslappnade skogsbad”. Eva

Boka via mejl
Samling framför entrén till Årsta Folkets Hus/Bio
Pris: 295/VUXEN, 250/SENIOR. 

©2022 Den gröna guiden by VerdeVerde Travel