Övriga Sverige

Verdeverdetravel_Sigtuna_rådhuset_20190513_110832-01

Norrtälje, Sigtuna och Vallentuna

Nästa tillfälle:

För dig som söker nya orter att utforska rekommenderar jag Sweden History Tours och Jonathans spännande vandringar. 

Upplev trästaden Norrtäljes spännande historia och häng med ned genom lagren av historia i fotspåren av de som gått före och hör väl utvalda spännande historier. 

Stadsvandra i Sigtuna - upptäck Sveriges äldsta stad. Boka en cool historisk stadsvandring genom seklerna tillbaka till startpunkten för Sveriges äldsta stad, grundad runt 970år e.kr. Som titeln Sveriges äldsta stad har den mycket att bjuda på; kyrkoruiner, en medeltida massaker, spännande vikingatida och medeltida historia som första kungasäte i maktspel om lojalitet och därefter handelsstad från runt år 1000. 
.
I Sigtuna finns idag en av Sveriges mysigaste 1700-tals och 1800-tals miljöer och en guidad vandring ger dig mer än en vanligt besök med wikipedia och google maps.

Gör ett besök till vikingatiden för några timmar! Vi reser tillsammans tillbaka 1000 år i tiden.
Lär dig allt om den spännande och ikoniska vikingatiden. Besök en rad spännande, häftiga och ovanligt välbevarade platser i själva hjärtat av vikingatidens värld.  Upplev Vallentuna-Täbys Vikingatid på ett helt nytt sätt! Gå i Vikingarna spår!

Läs mer och boka
Obs detta är inte VerdeVerde Travels produkt - utan ett samarbete med Sweden History Tours. 

Verdeverdetravel_dengronaguiden_koping_20220205_114330

Köping - i tårtgeneralens fotspår

Nästa tillfälle:

Människor har bott länge på platsen. Här har gravfält för båtar från vikingatiden påträffats och utanför staden finns hällristningar från bronsåldern. 

Köping nämns 1257 vid ett biskopsmöte och har därefter varit med om både strider och eldsvådor. I slutet av 1800-talet grundades Köpings mekaniska verkstad som gav jobb till några hundra. 1866 öppnade järnvägen landskapet. År 1889 utbröt en brand som förstörde stora delar av tätorten. Efter stadsbranden växte en stenstad fram som fortfarande präglar delar av centrum tillsammans med efterkrigsarkitektur. Många av karaktärsbyggnaderna ritades av arkitektritades. Du ser apotekshuset, tingshuset och den mekaniska verkstaden. I kyrkparken står Carl Milles skulptur föreställandes Köpingsbon Carl Wilhelm Scheele, kemist och apotekare. Köping har många vackra hus. Ett besök på stadens konditori är också ett måste. 

På begäran 
Pris: 3000 kronor + 25 % moms för en stadsvandring på 90 minuter för en grupp  på 2-30 personer.  

Skicka en bokningsförfrågan

Verdeverdetravel_dengronaguiden_sodertalje_badhuset_20210713_124216-01

I Wendela Hebbes fotspår - Södertälje

Nästa tillfälle: 5 juni 2022 17.00-18.30

En stadsvandring i och runt Södertälje. 

Lär dig mer om Södertäljes historia och lyssna till  berättelser om staden. Känner du exempelvis till historien om Kringlan eller hur Torekällbergets museum en gång startade?

I Södertälje lurar många spännande historier och berättelser från förr. Du lär dig om Södertäljes historia från 700-talet och fram till idag samtidigt som du promenerar genom stadskärnan.

Wendela Hebbe föddes 1808 i Jönköping och dog i Stockholm 1899. Hon var författare tonsättare, journalist och översättare. Hon blev anställd hos tidningen Aftonbladet år 1841 och anses vara Sveriges första kvinnliga journalist. 

Läs mer och boka 
Fler tillfällen hittar du här
Samling: Framför Pressbyrån på Stationsplan i Södertälje. 
Pris: 245/VUXEN, 195/SENIOR. BARN UNDER 15 ÅR - GRATIS.   

Verdeverdetravel_dengronaguiden_arboga_stadsvandringar_20211217_115204-01

Arboga - I Lasse-Majas fotspår

Nästa tillfälle: kl 16.00 - 17.30

I Arboga är historia på riktigt -  en spännande stadsvandring genom den vik­tiga och väl­bär­gade staden. Här hölls medeltida handel med järn, hit reste mäk­ti­ga män­niskor, här hölls bety­delse­ful­la möten och här togs viktiga beslut. När Arboga blev stad är det ingen som vet, men stadsrättigheter fick staden under senare delen av 1200-talet. Upplev Arbogas vackra, välbevarade stadskärna med charmerande och vackra utsikter över Arbogaån. Du går på kullerstensgator och ser gamla hus.  Hit kom präster för att besöka kyrkorna och borgarna för att delta i Sveriges första riksdag. Den rikskände stortjuven och äventyraren Lars Molin - även kallad Lasse-Maja begravdes 1847 på kyrkogården vid Heliga Trefaldighets kyrka.  

Läs mer och boka här!
Se kalender för senare datum. 
Samling: Vid Nikolai kyrkan (vid sidan av järnvägsstationen). 
Pris: 125/VUXEN, 95/SENIOR. BARN UNDER 15 ÅR - GRATIS.

I övriga Sverige samarbetar Den gröna guiden, by VerdeVerde Travel Stefan Maurbakken med 

Arboga Turistbyrå, Sweden History Tours, ThatsUp och VisitTo

©2022 Den gröna guiden by VerdeVerde Travel