UTBUD Välkommen till mitt omfattande utbud av spännande aktiviteter och stadsvandringar i några av Stockholms mest charmiga områden! Jag guidar dig genom Björkhagen, Blasieholmen, Brännkyrka, Enskede, Djurgården, Drottningholm, Gamla stan, Gröndal, Hagaparken, Högdalen, Kastellholmen, Kungsholmen, Liljeholmen, Långholmen, Lärkstaden, Midsommarkransen, Nacka, Norra Djurgårdsstaden, Reimersholme, Riddarholmen, Ropsten, Röda bergen, Saltsjöbaden, Sickla, Sjöstaden, Skeppsholmen, Skogskyrkogården,  Snösätra, Solna, Södermalm, Ulriksdal, Vasastan, Vinterviken, Årsta, Älvsjö och Östermalm.

Bläddra gärna längre ner på sidan för att utforska mitt aktuella utbud av publika vandringar. Under fliken kalender hittar du enkelt de aktuella dagarna och tiderna för våra offentliga vandringar. 

Men om du har någon speciell vandring i tankarna som inte redan finns på programmet, får du gärna skriva en rad. Ditt förslag kan mycket väl bli nästa storartade upplevelse som vi erbjuder.


För dig som föredrar en mer intim atmosfär eller specifika datum och tider, har jag på begäran även möjligheten att arrangera privata vandringar för grupper om minst 4 personer. Berätta för mig vilka tidpunkter och datum som passar dig bäst, sommar som vinter, så hittar vi garanterat ett perfekt tillfälle.

Jag ser fram emot att dela med mig av min kunskap och passion för dessa underbara platser med dig. Låt oss skapa minnen tillsammans och utforska det bästa som Stockholm har att erbjuda!


Praktisk information

 • Våra stadsvandringar varar i härliga 90 minuter, om inget annat anges.
 • Vi älskar fyrbenta vänner! Snälla hundar i koppel är alltid hjärtligt välkomna.
 • Jag leder gruppen i en bekväm takt och tar regelbundna pauser för att dela med mig av spännande information om det vi ser.
 • Om du föredrar en lugnare takt, använder rullator eller rullstol, är det inga problem alls. Jag är mer än villig att anpassa vår hastighet och vägval för att säkerställa att alla kan njuta av vandringen. Berätta gärna i samband med bokningen hur du vill ha det - så ordnar vi det!
 • Våra stadsvandringar pågår året runt, men kom ihåg att vi står stilla när jag berättar historier. För att du ska vara bekväm rekommenderar jag att du klär dig lite varmare än vanligt. Varma kläder och händer och fötter som håller sig varma gör hela upplevelsen så mycket mer njutbar. Vi vill undvika att frysa till is!

Urval

Barnängens barn- och baracker.
90 min, 245/195 kr.

Höjdpunkter

Bland gråbröder och klarissor.
90 min, 245/195 kr. 

Höjdpunkter

Fatburen - Södermalms hemliga sjö. 90 min, 245/195 kr.

Höjdpunkter

Fogelströms fattiga filurer.
90 min, 245/195 kr. 

Höjdpunkter

Om Gamla Djurgården kunde tala. 90 min, 245/195 kr.

Höjdpunkter

Granne med kungen i Gamla Stan.
90 min, 245/195 kr. 

Höjdpunkter


Gränder och glögg i Gamla Stan.
90 min, 395/345 kr. 

Höjdpunkter


Katarinaberget, kapsyler och kolera, 90 min, 245/195 kr. 

Höjdpunkter


Kulinarisk matvandring på Djugården, 240 minuter, 1395 kr. 

Höjdpunkter


Lyktvandring på kolerakyrkogården och galgberget. 120 min, 395 kr. 

Höjdpunkter

Långholmen - en cellsam historia
90 minuter, 245/195 kr. 

Höjdpunkter

 

Stadsvandra på Mariaberget. 
90 min, 245/195 kr. 

Höjdpunkter

 

Vandra på Skogskyrkogården.
120 min, 245/195 kr.

Höjdpunkter

I Årstafruns fotspår.
120 minuter, 245/195 kr.

Höjdpunkter

Ö-vandra på tre magiska holmar.
90 minuter, 245/195 kr.

Höjdpunkter

Kommer snart

Bellman, Branting och Brogatan
90 min, 245/195 kr.

Höjdpunkter

 • Besök Adolf Fredriks kyrkogård
 • Promenera på Gamla Brogatan
 • Hör allt om Klara kloster
 • Kommer snart!

I Årstafruns fotspår del 2.
90 min, 245/195 kr. 

Höjdpunkter

 • Besök Älvsjö hembygdsgård
 • Upptäck Brännkyrka församling
 • Hör om Årstafruns sista 29 år
 • Kommer snart!

Dalkullor, hjärtblad & nattlöperskor 
90 min, 245/195 kr. 

Höjdpunkter

 • Hör om dalfolket i Stockholm
 • Lyssna till berättelser från förr
 • Förstå kvinnlig prostitution
 • Kommer snart!

Mödrar och söner enligt Fogelström.
120 min, 245/195 kr. 

Höjdpunkter

 • Hör om 1900-talets Stockholm
 • Upptäck historiska industrier
 • Lär dig mer om Fogelström
 • Kommer snart!

Dan Anderssons Stockholm. 90 min, 245/195 kr. 

Höjdpunkter

 • Utforska skaldens fotspår
 • Upptäck en författarskatt
 • Lär dig Dan Andersson
 • Kommer snart!

Art Noveau, Jugend- och den nya konsten. 90 min, 245/195 kr. 

Höjdpunkter

 • Beundra jugendstilen
 • Upptäck nya detaljer
 • Lär dig allt om Art Noveau
 • Kommer snart!

Den gröna guiden 

Oavsett om ditt intresse ligger i historiska pärlor, kulturella skatter eller den hisnande skönheten i naturen, så kan jag skräddarsy en unik och personlig tur för dig. I Stockholm, Uppsala eller Västerås. 

Som din dedikerade professionella turistguide är jag här för att dela med mig av mina djupa kunskaper och passion för dessa destinationer. Mitt mål är att säkerställa att din upplevelse blir minnesvärd och berikande på alla sätt.

Låt oss tillsammans ge oss ut på ett äventyr där vi utforskar allt som dessa underbara städer har att erbjuda. 

Med mig som din guide kommer du att upptäcka de dolda skatterna och de fascinerande historierna som ger varje plats sin unika karaktär. Så packa din nyfikenhet och låt oss börja utforska tillsammans!


De 9 populäraste vandringarna

Jag får ofta frågan vilken vandring som är bäst och populärast. 
Här hittar du mina 9 populäraste stadsvandringar i Stockholm.  

Cykel, mat och naturvandringar

Cykelvandring

Utforska Djurgårdens fantastiska och omväxlande natur på ett spännande sätt när vi cyklar genom dess grönskande landskap längs asfalt- och grusvägar. Här på Djurgården får du inte bara njuta av det vackra landskapet, utan även den rogivande närheten till Östersjöns glittrande vatten.

På vår cykeltur kommer du att följa med på en upplevelserik resa där du får se några av Djurgårdens mest ikoniska platser, inklusive det majestätiska Rosendals slott, den anrika Kungseken, den natursköna skönheten av Isbladskärret och den intressanta Djurkyrkogården.

För att boka denna upplevelse behöver vi minst 4 deltagare, så ta med dina vänner och familj för en oförglömlig dag på Djurgården. Låt oss tillsammans utforska denna gröna oas mitt i Stockholm!

Kulinarisk matvandring

Ge dig själv förmånen att njuta av en gastronomisk fest för alla dina sinnen samtidigt som du utforskar några av Stockholms mest magnifika sevärdheter. Vår tre-rätters smakupplevelse är den perfekta kombinationen av kulinarisk njutning och historisk upptäckt.

Under denna oförglömliga utflykt kommer du att höra berättelsen om Vasaskeppets ödesdigra seglats den omtalade söndagen 1628, en historia som fortfarande fascinerar världen. Du kommer att vandra längs Breda gatan och uppleva det historiska Djurgårdsvarvet i sin prakt.

För att boka denna upplevelse behöver vi minst 4 deltagare, så ta med dina vänner och familj på en kulinarisk och kulturell resa som du sent kommer att glömma. 

Natur och skogsbad

Skogsbadning är en enkel handling med stor betydelse. Det handlar om att sakta ner tempot och verkligen ta in naturens skönhet. Det är en chans att lägga ifrån sig mobilen och ge dig själv några timmar av fridfull och uppfriskande kontakt med det naturliga.

Vi tar det i en behaglig takt och utför rörelser utan stress eller press. Det är som en renande ritual för själen, en möjlighet att återställa balansen i ditt inre.

För att skapa den bästa upplevelsen för dig och dina medresenärer behöver vi minst 4 deltagare. Ta det lugnt, koppla av och boka nu för att uppleva en föryngrande kontakt med naturen. Skogsbadet kommer att ge dig en känsla av frid och harmoni som du kommer att bära med dig länge. Företag & grupperDags att samla ditt team för en minnesvärd upplevelse! Låt oss skapa en skräddarsydd stadsvandring eller naturutflykt för dig och dina kollegor. Oavsett om ni vill utforska de charmiga kvarteren runt konferensrummet eller upptäcka stadens mysigaste gränder, så har vi något för er.

För att göra dagen ännu mer speciell kan ni kombinera era aktiviteter med en välsmakande fika, en härlig måltid eller förföriska drycker. Och det bästa är att oavsett om ni är i Stockholm, Uppsala eller Västerås, så är jag här för att göra det möjligt.

Vill ni utforska mer än bara stadskvarter? Inga problem! Jag kan guida er på bussutflykter, besök på begravningsplatser, utforska graffiti-konst, konsthallar, kyrkor, museer och slott.

Prisinformation:

 • Stadsvandring i Gamla och södra Djurgårdsstaden i 90 minuter:
  • 3000 kronor (måndag - torsdag)
  • 3500 kronor (fredag - söndag)
  • 25 % moms tillkommer alltid.

På Djurgården kan jag inkludera entrébiljetter till Vasamuseum med "gå före i kön" till ett pris av 180 kronor per person.

Efter en stadsvandring i Gamla stan kan ni avsluta på tex Grillska huset med en kopp varm choklad och vispgrädde för en extra kostnad på 50 kronor per person.

Vill ni avsluta er kväll på ett minnesvärt sätt? Lägg till 100 kronor per person för ett glas bubbel på en trevlig bar.

Betalsätt: Jag accepterar kort, Swish och kontanter. Om ni föredrar faktura eller e-faktura går det också utmärkt.

Låt mig hjälpa er att skapa en minnesvärd upplevelse för ditt team. Kontakta mig för att boka och skräddarsy er perfekta dag!


 

Företag och föreningar som anlitat mig

Allianz Partners India, Apoteket, Arbetsförmedlingen, Borgerskapet i Uppsala, Conevo IT Consulting AB, Destination Uppsala, Elexa, Enskede-Årsta Församling, Folksam, Försvaret, Försvarets Materialverk, IBM Veteranerna, Konstföreningen Blickfånget, Konstföreningen i Lidingö, konstföreningen UHR, Konstföreningen Hyresgästföreningen Region Stockholm , Löf, Myndigheten för press, radio och TV, Nationalmuseets vänner, New Hope, Octapharma AB, Pata, Pensionärsföreningen Reimersholme, Pentagram Film, Postfolket, Regeringskansliets konstförening, Resebranschens Seniorer, RK Travel Group AB, Spotify, Skatteverket, Skarpnäcks Trädgårdsförening, SPF Sköndal, SPF Seniorerna Farsta, Spring Conference, Svenska Institutet, Svenska Släktakademien, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, Sveriges Domstolar Totalförsvaret, Sveriges Veteranförbund, TUI, Universitetsförvaltningen och Åklagarmyndigheten.