UPPSALA

Glöggvandring i Uppsala

Upptäck Uppsalas jul atmosfär och lyssna till spännande historier om julen under 60 minuter. Lyssna till jultraditioner från när och fjärran. Stadsvandra på gatstenar i lyktornas sken. Vandringen avslutas med en alkoholfri varm glögg och goda pepparkakor. Guide: Christina Toth. Adress: Carolina Rediviva.  Datum: 14 december kl 17.00 - 18.00. Pris: 295 för vuxna, 245 för seniorer (+65) och 95 för barn 7- 15 år. Boka: Swisha ditt belopp till Stefan Maurbakken på 0707 417 784, så bekräftar jag med ett sms. 

Katter, kungar & kulturarv

Sjung om studentens lyckliga dag och gå i fotspåren efter Gustav Vasa, Carl von Linné och katten utan svans.
Välkommen till en magisk stadsvandring genom Uppsala, där du får upptäcka stadens rika historia och kultur. På vår vandring genom Slottsbacken träffar du på skalden Gunnar Wennerberg och beundrar biblioteket Carolina Rediviva. Vi vandrar genom den engelska trädgården och möter strax Gösta Knutssons populära svanslösa katt - Pelle. Vid Uppsala domkyrka, Sveriges rikshelgedom, lär du dig om dess betydelse för kungligheter, adel och vetenskapsmän. 

Uppsala högar

Välkommen till min fotosida! Jag är professionell fotograf med många års erfaranhet av foto och styling. Fotografering sker i min studio eller på annan önskad plats. Kolla in min portfolio för tidigare jobb och massor av inspiration.

Linnés Sävja

Välkommen till min fotosida! Jag är professionell fotograf med många års erfaranhet av foto och styling. Fotografering sker i min studio eller på annan önskad plats. Kolla in min portfolio för tidigare jobb och massor av inspiration.

Uppsala

Välkommen till min gröna värld! Jag är inte bara auktoriserad och professionell Stockholmsguide utan innehar även turistguide licens för Uppsala. Med mina många års erfarenhet av produktion, guidning och storytelling berättar jag nu Uppsala på ett nytt sätt och vis.  
Uppsala har med sin historia fängslat människor i åratal. Staden var hem åt den världsberömde vetenskapsmannen Carl von Linné som studerade, forskade och undervisade i Uppsala under 1700-talet. Här hittar du också Skandinaviens största och äldsta kyrka, ett av nordens äldsta universitet och den symboliska Linnéträdgården.

Besök gärna Museum Gustavianum i Sveriges äldsta universitetsbyggnad där du hittar den omtalade dissektionssalen från 1600-talet. Vill du vandra i Carl von Linnés fotspår rekommenderar vi en tur till Botaniska Trädgården och Linnémuseet. Vi rekommenderar också en utflykt till Fyrishov, ett välbesökt äventyrsbad med rutschkanor, vattenfall och vattenkanoner.