UTOMLANDS

Följ med mig

Innan jag började med stadsvandringar på hemmaplan arbetade jag många år som reseledare i Egypten, Indien, Italien och Sri Lanka. 

Jag arbetar för fullt med ett upplägg av stadsvandringar i Italien till våren 2024. Kanske vill du följa med? Så fort jag har lite mer information återkommer jag. Tills vidare kan du resa med mig genom #maurbakkenabroad, dvs följa mitt andra instagramkonto som bara handlar om resor utanför Sverige. 

Dessa resor är inplanerade under hösten 2023. 
27 september - 14 oktober Liguriska landskap med Cinque Terre och båtutflykter - ett samarbete med Temaresor. 

+
20 --24 oktober Smakrika Sanremo med tryffel, vin och olivolja - ett samarbete med PRO.

Apulien

Maj 2024

Världens bästa turistland. Så kallade en av våra kollegor Italien. Ett av världens bästa turistländer. Italien har "allt" med bedårande landskap, matkulturer och världsarv. Stor gästfrihet och kärleksfullt lagade rätter. 

Följ med mig till den italienska klacken i Apulien i maj 2024.  Vi flyger till Bari och åker vidare till kända Alberobello med sina trulli-hus. Här bor vi centralt omhuldade av syditaliensk landsbygd. På kvällen bekantar vi oss med Apuliens fräscha och smakrika medelhavskök.  Vi besöker Locorotondo, en av Italiens vackraste byar, där vi kan gå vilse i de vitkalkade gränderna.  Under resans sista dag vandrar vi runt en av världens äldsta städer! Matera ligger i grannlandskapet Basilicata och är ett måste för den som besöker de centrala delarna av Apulien. Världsarvslistade Sassi di Matera är ett fascinerande område med kyrkor och bostäder inhuggna direkt i klipporna. Här har många filmer spelats in (Pasolinis Matteusevangeliet och Mel Gibsons Passion of Christ för att nämna några). Vår lokala guide leder oss genom historia, geologi, natur och mycken skönhet på vår sista vandring. Mer information kommer inom kort.